January 8, 2011

MY HERO..

aloohaa semua...selamat pagi. 

Rajin sangat kan aku nak buat entry pagi-pagi buta ni.. Ini adalah gara-gara penangan hero ku yang buat tidurku tak lena...siapa lagi kan..mestilah abang  JOHNNY DEPP.. yes!! Im a big fan of him..BIGGG SO BIG.Ada tak lelaki melayu muke cam die kat Malaysia ni..kalau ade..halo-halo gua yer..haha.(budget)...hah..by the way..so sorry yah to Ruby..cannot wait for u..Selagi tak pergi tengok..tak keruan dibuatnya..terbayang-bayang je..Takpe..lain kali kite tengok sama yah..huhu...

Actually..tadi baru habis tengok movie dengan ex-rumate (selama jadi rumate tak pernah pulak keluar berdua)ceritanya oklah..apa aku kisah kan..aku pergi  juz nak tengok my hero ni je..aiiggooo..seperti biasa...he’s outstanding..Superb..Even ceritanya biasa je actually, but i think juz because of him..cerita tu jadi ok sikit..(sorry lah aku tak minat dengan minah berlakon dengan dia tu..always cliché je lakonan nya) BUT.. lakonan hero aku ni besh..aku tengok kan dia ni mesti bawak watak yang lain dari yang sebelumnya..sebab tu aku tak pernah tak tengok citer dia since film Edward Scissorhands lagi..Even dia dah tua baya-baya Rosyam Nor gitu...tapi his acting was superb der!!! Tak bosan punye lah..kepada yang tak kenal and tak tau siapa yang aku sedang ngumpat ni..sila lah googling ya.siapa yang turut meminatinya..watch out..haha..lastly..pesan aku pada hero aku :

“Johhny Depp..ada free..mai datang makan jambu cicah belacan na..haha..”

 *** the explanations ***

1. Alice in Wonderland..watak gila-gila..sangat protected kepada Alice..
2. Pirates of the Carribean..Jack Sparrow..siapa yang boleh lupe kan??antara watak yang paling aku minat..
3. Donnie Brasco..My favourite film jugak. Dah tengok banyak kali pun still tak boleh lupa..
4. Charlie and the Chocolate Factory..best..utk kanak-kanak..haha..
5. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ... menjerit-jerit kot tengok cerita ni..sebab 1st film yang dia menyanyi..aaahhh..geram
6. The Astronaut’s Wife..Aku paling suka imej dia dalam filem ni..smart giler...dalam banyak-banyak filem..nilah filem yang buat aku mimpi-mimpikan dia sampai ke siang..haha..(hiperbola sgt)..serius..hensem nak mati
7. The Tourist..latest yang aku dah tengok..serius tapi humor..lawak lah dia ni..cute..!
8. Edward  Scissorhands..1st film yang aku tengok..yang buat aku jatuh cinta sama lu..waktu tu aku kecik lagi..boleh ingat sampai aku dah tua ni hah..bayangkan lah..
                                                
                                                 ++++++++++
Lain-lain filem yang dah tengok: A Nightmare on Elm Street, Platoon, Freddy's Dead: The Final Nightmare, Corpse Bride

p/s: jangan lah dikau merasa jengkel membaca entry ini..masing-masing ade minat yang tersendiri..juz nak share...positif kan hati tau..!! Be nice!



Terima Kasih

6 comments:

Lady Shana Sweet said...

Pergh... memang fanatic la akak nie.. hihihi

~ azWa ~ said...

sgt2...if ade dak kolej yg muke mcm die...
kompem dh pindah duk sebilik..haha

ruby said...

huk3.. membaca post nih sambil mengesat air mata yang mencurah2 bagai air hujan yang turun lebat jatuh ke bumi..

sampai hatimu kak wa.. pergi bermadu asmara bersama hincik pakwe johhny yang sangat ensem tuh.. huk huk huk

~ azWa ~ said...

huhu...sorry lah yang...akak tak sbar sgt dh..rindu woo sama abg johnny..nanti dia marah lak akak x g support dia...nanti kite tgok lagi yerk...dh tu org tu bz je manjang

ruby said...

bile masanya nakg kak wa? jom tengok khurafat plak..cambesh jugak!

~ azWa ~ said...

hehehe...aah..mcm best je..akak ok je..korg tu yg bz memanjang..

Post a Comment

... LEAVE SOME COMMENT PLEASE ...