January 24, 2011

. susahkan nak faham manusia ni .

halooo semua..aku tengah bosan,so terbitlah entry ni. actually,aku kena study..sebab besok ade test..tapi tak taw lah kenapa lah malas tahap cipan sangat ni..takpe..lepas aku luahkan kat sini,maybe boleh study kot (konon..)

aku nak luahkan satu perkara. satu perkara yang aku asyik je teringat-ingat hari ni. kenapa manusia susah nak hidup sama-sama tanpa kira bangsa dan agama.ya..memang certain part memang kena ade batasannya lah kan if sentuh bab sensitif ni.tapi yang buat aku pelik..bila tang kerjasama..apa-apa kerjasama lah..benda ni mesti jadi sikit penghalang. 1 Malaysia??maybe ada..tak dinafikan Malaysia ni negara yang sangat harmoni dengan rakyat yang berbilang kaum..aku bersyukur berbanding negara-negara lain yang masih ada lagi unsur-unsur apertheid tu..ikut pemerhatian akulah..dalam konteks yang lebih kecil yakni di sekeliling aku..benda tu masih kurang. if event tu meraikan satu-satu perayaan..then ramailah berduyun-duyun orang yang selama ini bersembunyi di dalam bilik turun untuk memeriahkannya..meriah!penuh!tapi tu setahun sekali. banyak giler muka yang aku tak pernah tengok turun..gigih semuanya..pastu memerap dalam bilik semula..study..wahhh..gila bosan hidup diorang..kadang pelik aku..dengan persatuan mereka..bukan main kuat lagi..tapi bab campur-campur dengan bangsa yang bukan mereka...susahlah sikit nak jumpa muka-muka diorang ni.sampai aku boleh tak kenal junior sendiri..dah masuk 2nd sem..baru lah pernah tengok batang hidung mereka..ramai rupenya budak kolej ni..muaahahaha...entahlah..persoalan ni memang susah nak dijawab..aku pun tak pernah dapat jawab selepas 4 tahun aku duduk sini..yang bercampur tak kira bangsa adalah muka yang sama,yakni separuh daripada bilangan yang lain...memang kamcing lah..dah macam adik-beradik. selebihnya...duduk bilik...tanam cendawan!huahua..bilalah nak berakhir senaro ini..harap generasi akan datang boleh perbaikinya...aku percaya...kental!

+++
p/s:harap tidak menyinggung sesiapa...
- terkilan...event yang best!!seyes...ramai turun..meriah..alangkah bestnya kalau semua event yang dianjurkan kita semua macam ni..alangkah indahnya dunia kampus ni..huhu...

Terima Kasih

1 comment:

Lady Shana Sweet said...

sokong kak wa!! study oriented la kunun!! cis.. die org berbakat sebenarnya, tp tak nak expose kan diri.. nnti kluarla istilah2.. Graduan tak berkemahiran insaniah... Mereka ni la memalukan n memburukkan@memberukkan nama universiti... :(

Post a Comment

... LEAVE SOME COMMENT PLEASE ...